Van Basten snapt Antony-hype niet: 'Die intelligentie zie ik bij hem niet'

Van Basten snapt Antony-hype niet: 'Die intelligentie zie ik bij hem niet'

04-10-2021 08:11
132

Marco van Basten snapt de hype rondom Antony niet. Volgens de analist wordt de huidige vorm van de Braziliaanse aanvaller overdreven. De oud-voetballer zou graag meer efficiëntie willen zien bij de Ajacied.

"Er wordt nu veel over Antony gesproken, maar een rechtsbuiten zoals hij, met die kwaliteiten, moet veel meer rendement opleveren", stelt Van Basten in het voetbalpraatprogramma Rondo. "Je ziet heel vaak dat hij zijn man niet voorbij gaat of dat er een misverstand is met ploeggenoten. Hij moet een voorzet geven of een schot op doel lossen. Als je ziet hoe vaak dat mislukt..."

Van Basten vindt dat een voetballer richting het doel moet spelen en moet kunnen inschatten of iets zin heeft of niet. "Als het geen zin heeft omdat er vier mensen voor je staan, dan moet je de andere kant opzoeken of de bal afspelen. Die intelligentie zie ik bij hem niet."

Van Basten zag dat Antony het met name tegen Besiktas liet afweten, al vond de analist Ajax sowieso niet goed spelen. "In de eerste helft hebben ze heel veel kansen gemist en in de tweede helft speelden ze echt slecht."