'Ik dacht dat PSV erop zou gaan klappen, maar het was helemaal niks'

'Ik dacht dat PSV erop zou gaan klappen, maar het was helemaal niks'

04-10-2021 11:14
78

PSV was de winnaar van het afgelopen Eredivisie-weekend door in tegenstelling tot Feyenoord en Ajax te winnen, maar daar hebben Willy en René van de Kerkhof geen boodschap aan. De twee broers en PSV-iconen zijn zeer kritisch op hun club.

René was teleurgesteld over de instelling van PSV. “De eerste tachtig minuten vond ik dramatisch slecht”, zegt hij tegen Omroep Brabant. “Er was geen wilskracht, geen inzet. Het was helemaal niks. Sparta verdedigde dan wel met tien man, maar daar moet je oplossingen voor zoeken.”

De voormalig vleugelaanvaller had een ruime uitslag verwacht. “Ik dacht van tevoren dat PSV, nu de top drie allemaal punten had verspeeld, in de eerste helft zou uitlopen naar 3-0 of 4-0. Ik dacht dat PSV erop zou gaan klappen, maar ik kwam bedrogen uit. Het was gewoon niks. Pas de laatste tien minuten begonnen ze te voetballen, zoals ze eigenlijk de eerste tien minuten hadden moeten doen.”

Broer Willy was vooral kwaad over het spel van Sparta. “Dat was alleen maar aan het vertragen, net als Vitesse zondagmiddag tegen Feyenoord. Het deed pijn aan de ogen. Het is niet leuk meer om te zien. Als topclubs moet je een formule vinden om dit te omzeilen.”