Trainer uit kritiek op gedrag van Lang: 'We hadden hem al gewaarschuwd'

Trainer uit kritiek op gedrag van Lang: 'We hadden hem al gewaarschuwd'

04-10-2021 11:33
79

Noa Lang heeft zich volgens Philippe Clement, trainer van Club Brugge, misdragen tijdens de wedstrijd tussen Club Brugge en Anderlecht (1-1). Na de interlandperiode wil de oefenmeester een gesprek met Lang.

Lang kreeg het aan de stok met landgenoot Wesley Hoedt, die als stopper voor Anderlecht speelde, en maakte zich met uitdagend gedrag ook niet geliefd bij de supporters van Paars-Wit. Clement zag het met lede ogen aan. “Een gebrek aan scherpte”, vertelde de oefenmeester op de persconferentie. “Hij was te gefocust op randzaken.”

Wedden

Meer odds

Voor de wedstrijd had Clement al een gesprek met Lang, maar dat sorteerde weinig effect. “We hadden hem gewaarschuwd, maar het blijft een jonge speler. Hij doet het niet met slechte bedoelingen, maar hij was inderdaad gefocust op de verkeerde dingen. Daar gaan we het na de interlandperiode over hebben.”

Toch gaat de oefenmeester ervan uit dat de kersvers Oranje-international van de situatie zal leren. “Jonge spelers moeten nog leren bezig te zijn met hun ploeg en het werk dat ze kunnen verrichten. Noa heeft een goede instelling en is leergierig. Ik weet zeker dat hij ook uit deze wedstrijd zijn lessen zal trekken.”