Van Gaal duidelijk: 'Ik selecteer geen spelers die in zulke zaken betrokken zijn'

Van Gaal duidelijk: 'Ik selecteer geen spelers die in zulke zaken betrokken zijn'

04-10-2021 19:03 Laatste update: 20:56
118

Quincy Promes hoeft voorlopig niet te rekenen op een Oranje-oproep. Bondscoach Louis van Gaal wil de 29-jarige aanvaller niet uitnodigen zolang hij verdachte is in een steekzaak.

Promes wordt ervan beschuldigd dat hij zijn neef in zijn been heeft gestoken. Op de persconferentie laat Van Gaal zijn licht schijnen op de zaak. "Daar kan ik geen mening over hebben, want dat weet ik niet", stelt hij. "Ik weet wel dat wanneer een speler in zo een zaak verwikkeld is, hij veel meer moeite heeft om de focus op de wedstrijd te behouden. In Rusland ben je ver weg, maar in Nederland erg dichtbij. Dat is een groot verschil. Maar ik heb ook gezien hoe Quincy heeft gespeeld."

"Ik denk alleen niet dat ik spelers selecteer die in zulke zaken betrokken zijn", gaat Van Gaal verder. De bondscoach wil niet vertellen of hij Promes wél zou hebben geselecteerd als de steekzaak niet zou bestaan. "Promes kan als rechtsbuiten spelen, om maar een voorbeeld te geven. Hij kan ook als rechtsback uit de voeten, hij heeft in 2014 wel dertig keer moeten spelen op die plek van mij."

Het is inmiddels tien maanden geleden dat Promes werd opgepakt door de politie vanwege zijn mogelijke rol bij het steekincident. Inmiddels is er nog altijd geen uitspraak gedaan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie