Van Gaal clasht weer met Driessen op Oranje-persco: 'Ga je weer verhaal creëren'

Van Gaal clasht weer met Driessen op Oranje-persco: 'Ga je weer verhaal creëren'

04-10-2021 20:36
85

Een nieuwe Oranje-persconferentie, een nieuwe clash tussen Louis van Gaal en Valentijn Driessen. De journalist van De Telegraaf en de bondscoach hadden een stevige woordenwisseling over een uitspraak van Memphis Depay.

"Ik sprak met Memphis en ik vond het geweldig wat hij tegen me zei", zo begint Van Gaal op de persconferentie. "Hij zei: trainer, ik ben hier heel gelukkig weggegaan en ik kom hier weer heel gelukkig aan. Nou, mooier kan je het niet verwoorden."

Driessen kwam hier later op de personferentie op terug, omdat hij wilde weten of dat komt door Oranje, of door het feit dat hij weg mag bij Barcelona. "Je had het over Memphis, maar ik begreep zijn woorden eigenlijk helemaal niet. Hij is hier heel gelukkig weggegaan en hij is hier heel gelukkig aangekomen. Maar daar zit een periode tussen. Is hij zo blij dat hij weer bij jou is, of was hij in de tussentijd ook heel blij?", zo vraagt Driessen aan Van Gaal.

De bondscoach heeft niet lang nodig om op een antwoord te komen. "Ik citeer Memphis en ik vond het heel mooi gezegd. Ik interpreteer het op mijn wijze, dat Memphis het een geweldige week vond bij Oranje. Jij interpreteert het waarschijnlijk op een heel andere wijze. Jij bent Valentijn Driessen, ik ben Louis van Gaal." De bondscoach wil vervolgens niet vertellen wat Memphis ermee bedoelde. "Dat is privé. Dat is niet iets wat ik aan de media kan vertellen, maar zo'n mooie zin wel."

Driessen concludeert vervolgens dat Memphis blij is om weer bij Oranje te zijn. "Nee, nu ga je weer een verhaal voor in je column creëren", reageert Van Gaal scherp. "Dan zeg je: hij is bij Barcelona ongelukkig. Dat heb ik helemaal niet gezegd." Vervolgens richt Van Gaal zich tot de andere aanwezige journalisten. "Dus ook voor jullie: ik heb dat niet gezegd."