Koeman over afzegging Johnny de Mol-talkshow: 'Geen spreekverbod, totale onzin'

Koeman over afzegging Johnny de Mol-talkshow: 'Geen spreekverbod, totale onzin'

05-10-2021 07:07
21

Ronald Koeman ontkent dat hij van FC Barcelona of president Joan Laporta niet mag aanschuiven bij talkshow HLF8. De coach zegt dat hij zelf niet wil komen, omdat hij rust nodig heeft.

Maandag bracht HLF8 naar buiten dat Koeman aanwezig zou zijn in de uitzending. Daar kwam de talkshow van Johnny de Mol later op terug: er werd gemeld dat Koeman niet mocht aanschuiven van Barça. In gesprek met het Algemeen Dagblad weerlegt de geboren Zaandammer dat. "Laporta staat hierbuiten, het is gewoon mijn beslissing", stelt Koeman.

"Hij wist niet eens dat ik naar dat programma zou gaan. Ik heb helemaal geen spreekverbod, totale onzin", gaat de Barcelona-coach verder, die zijn afzegging vervolgens uitlegt. "Ik heb geen zin om weer terug te kijken en wil nu even rust rond mij."

Er is de laatste weken veel te doen geweest rondom Koeman. Er werd in Spanje volop gespeculeerd over een mogelijk ontslag bij Barcelona, maar onlangs maakte Laporta bekend dat de Nederlander het vertrouwen krijgt van de clubleiding. In Catalonië heeft Koeman nog een contract tot het einde van dit seizoen.