'ADO is een mooie, grote club met een rijke historie, die mag niet verloren gaan'

'ADO is een mooie, grote club met een rijke historie, die mag niet verloren gaan'

05-10-2021 08:35
98

Sem Steijn maakt zich 'wel zorgen' om de interne problemen bij ADO Den Haag. De Haagse club moet aan de bak om de KNVB-licentie te behouden. Desondanks is Steijn persoonlijk bezig aan een goed seizoen, wat hem blij maakt.

Mede door twee goals van Steijn legde ADO vrijdag beslag op de eerste periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie. De negentienjarige middenvelder is ook uitgegroeid tot een basisspeler bij de Hofstedelingen. "Ik heb dit seizoen de kans gekregen en die heb ik met beide handen gegrepen", vertelt Steijn tegenover De Telegraaf. "Het gaat heel lekker. Met mij persoonlijk en met het team. Ik ben nu clubtopscorer met vijf goals."

Toch gaat vooral op bestuurlijk gebied slecht bij ADO. De club heeft financiële problemen, kreeg al zes punten in mindering en moet zelfs vrezen voor afname van de KNVB-licentie. Dat zou betekenen dat ADO niet langer in het betaald voetbal mag uitkomen. "Je probeert je af te sluiten voor alles wat er gebeurt, maar dat lukt niet zo goed, want je krijgt het toch wel mee", vertelt Steijn. "En het heeft ook sportieve consequenties, want we zijn nu al zes punten kwijt en er dreigt nog een derde keer drie punten in mindering te worden gebracht, heb ik gelezen."

"Natuurlijk maak je je daar wel zorgen over", gaat Steijn verder. "Maar ADO Den Haag is een mooie, grote club met een rijke historie. Die mag niet verloren gaan. De derde stad van het land moet een profclub hebben. Ik heb er vertrouwen in, dat het goed gaat komen en dat er mensen op gaan staan die ADO gaan redden."