'Momenteel is het de bedoeling dat Van de Beek in januari vertrekt bij United'

'Momenteel is het de bedoeling dat Van de Beek in januari vertrekt bij United'

05-10-2021 09:13
37

Transferexpert Fabrizio Romano verwacht dat Donny van de Beek in januari alsnog vertrekt bij Manchester United. De journalist ziet dat er iets moet veranderen voor de middenvelder uit Nijkerkerveen.

In een YouTube-video van The United Stand vertelt Romano over de situatie van Van de Beek. "Momenteel is het de bedoeling dat hij Manchester United in januari gaat verlaten", stelt de Italiaan. "Het kan zo niet verder gaan, Donny wil spelen."

Romano snapt niet dat United voor een vertrek van Van de Beek is gaan liggen. "Ze wilden afgelopen zomer dat hij bleef. Ze zeiden toen: we vertrouwen je en willen dat je speelt. Maar nu speelt hij nog steeds niet. Ik begrijp de strategie van United niet. In mijn ogen creëert de club een probleem voor de speler én voor zichzelf."

Van de Beek blijft echter koel, ziet Romano. "Binnen één of twee weken kan het leven van een voetballer veranderen. Ik ben er helemaal van overtuigd dat Van de Beek een fantastische professional en een geweldige speler is. Als hij de kans krijgt, denk ik dat hij zijn kwaliteiten zal laten zien."