De Mos voorspelt mooie transferwinst PSV: 'Naar grote club in Spanje of Engeland'

De Mos voorspelt mooie transferwinst PSV: 'Naar grote club in Spanje of Engeland'

05-10-2021 10:08
81

Aad de Mos steekt de loftrompet over Ibrahim Sangaré bij PSV, maar aanwinst Carlos Vinícius kan hem niet bekoren. De analist denkt niet dat de Braziliaanse spits het verschil gaat maken in de cruciale duels met AS Monaco en Ajax na de interlandperiode.

"Dat heb ik vanaf het begin al gezegd: als je bij Benfica niet mee kan, waarom zou dat bij PSV wel kunnen? Zijn manier van spelen staat me ook niet aan, hij hangt in tegenstanders. Hij lijkt meer op een rugbyer. Ik denk niet dat hij potten gaat breken bij PSV", vertelt De Mos over Vinícius in een video van het Eindhovens Dagblad.

De Mos prijst wel de ontwikkeling van Sangaré. "Hij zal alleen maar beter worden. Dit type speler wordt vaak onderschat door de Nederlandse media en het publiek. Kijk naar Álvarez bij Ajax, die kon er ook helemaal niets van. Maar bij een gerenommeerde trainer als Schmidt staat hij het eerst op het wedstrijdformulier. PSV gaat nog heel veel plezier aan hem beleven. Ook op de lange termijn, wat betreft een transfersom. Ik zie hem wel vertrekken naar een grote club in Spanje of Engeland", voorspelt de oud-trainer van PSV.

De Mos kijkt ook vooruit op de belangrijke wedstrijden tegen AS Monaco (21 oktober) en Ajax (24 oktober) later deze maand. "Ik denk dat PSV tegen Monaco wel kans maakt", zegt De Mos. ,,Ze spelen open en aanvallend, zeker niet zoals Sparta met twee bussen geparkeerd. Dat ligt PSV. En na Ajax-PSV weten we veel meer in de titelstrijd. Dan zien we of PSV een kleine voorsprong heeft of juist nog verder in de achtervolging moet."