Frenkie de Jong: 'Ik moet Barça op sleeptouw nemen, maar ben geen Messi'

Frenkie de Jong: 'Ik moet Barça op sleeptouw nemen, maar ben geen Messi'

05-10-2021 12:14
87

Frenkie de Jong weet dat meer ogen op hem zijn gericht na het vertrek van Lionel Messi bij FC Barcelona. De 24-jarige Nederlander loopt niet voor de verwachtingen weg, maar vraagt wel om begrip.

"Ik ben geen Messi, de beste speler ooit", zegt De Jong tegen het Algemeen Dagblad. "Dus ik weet niet of je mij moet beoordelen op het aantal doelpunten of assists. Ik denk wel dat ik het elftal meer op sleeptouw moet nemen." 

Barça is teleurstellend begonnen aan het seizoen. "Er hangt een negatief sentiment rond de club, dat is duidelijk", stelt de oud-Ajacied. "Dat is logisch, het is Barcelona en de resultaten zijn niet goed. Zeker in de Champions League zijn we superslecht gestart. Maar ik zit niet in de put of zo. Elke club die meer dan de helft van de aanvallers niet beschikbaar heeft, krijgt het lastig. Maar als die spelers straks terug zijn, wordt het echt anders. Maar dan nog, tegen Cádiz en Granada moet FC Barcelona gewoon winnen."

De Jong benadrukt dat er nog niets is verloren voor de ploeg van coach Ronald Koeman. "In de competitie staan we nog altijd qua punten in de buurt van Real Madrid en Atlético Madrid. Er is nog niets verloren. En in de Champions League ook niet, al moeten we de eerstvolgende wedstrijd hoe dan ook winnen", besluit de Oranje-international.