Zorgen om contractsituatie Salah: 'Niemand in de wereld is momenteel beter'

Zorgen om contractsituatie Salah: 'Niemand in de wereld is momenteel beter'

05-10-2021 12:48
32

Mohamed Salah is bijzonder voortvarend aan het nieuwe seizoen begonnen. De 29-jarige sterspeler van Liverpool wordt bewierookt door Jamie Carragher en Chris Sutton, nadat hij ook in de Premier League-topper tegen Manchester City zijn klasse toonde.

Salah scoorde al negen keer in negen officiële duels voor The Reds. Tegen City rondde hij af na een indrukwekkende dribbel. Carragher keek vol bewondering toe. "Ik denk niet dat er op dit moment iemand in de wereld beter speelt dan Mo", zegt de clubicoon bij Sky Sports. "Zijn statistieken bij de start van dit seizoen zijn gewoon ongelooflijk. Hij heeft het altijd goed gedaan voor Liverpool, maar zó scherp en zó goed als nu heb ik hem nog niet eerder gezien."

Volgens Carragher was het doelpunt van Salah van wereldklasse. "Mo is zelf ook wereldklasse. Hij is één van de beste spelers die ooit voor Liverpool heeft gespeeld. In het team met beste Liverpool-spelers aller tijden is hij de rechtsbuiten."

De voormalig verdediger maakt zich dan ook enige zorgen over de contractsituatie van de Egyptenaar. Salah ligt tot medio 2023 vast, maar beide partijen werden het nog niet eens over een nieuwe verbintenis. "Liverpool heeft niet de financiële mogelijkheden van City, maar ze kunnen het zich niet veroorloven om deze situatie voort te laten duren met de dreiging dat hij over twee jaar gratis vertrekt."

Voor verval is Carragher nog niet bang. "Dit is een man die echt voor zichzelf zorgt, en dat zie je als hij na een doelpunt zijn shirt uittrekt. Ik zeg niet dat hij net als Cristiano Ronaldo zal zijn op zijn 35e of 36e, maar het is absoluut noodzakelijk dat hij in zijn beste dagen zijn doelpunten blijft maken voor Liverpool."