Forse kritiek op Tannane: 'Kennelijk begrijpt hij niet waarom hij zo irritant is'

Forse kritiek op Tannane: 'Kennelijk begrijpt hij niet waarom hij zo irritant is'

05-10-2021 22:25
52

Oussama Tannane wordt irritant gevonden bij Vitesse. Die conclusie trekt Wim Kieft naar aanleiding van de rel rond de aanvallende middenvelder van de Arnhemmers. Die is door trainer Thomas Letsch uit de selectie gezet.

Een gebrek aan focus was voor de Duitser aanleiding genoeg om Tannane uit de selectie te zetten voor de wedstrijden tegen Stade Rennais en Feyenoord. Een verzoeningsgesprek op maandag liep volgens diverse media op niets uit en nu dreigt contractverscheuring. “Ik denk dat Tannane gewoon een beetje irritant is”, zegt Kieft tijdens Veronica Inside.

De kwaliteiten van de spelmaker staan volgens de analist en gewezen Oranje-international namelijk buiten kijf. “Daar kan het niet om gaan. Hij is één van de meest getalenteerde spelers van Vitesse en als hij elke week zijn best doet, is er geen trainer die hem niet opstelt. Dan kunnen ze ook allemaal wel met zijn gedrag omgaan.”

In een interview met De Telegraaf liet Tannane weten niet te begrijpen waarom hij uit de selectie werd verbannen. Kieft las het met verbazing. “Dit is wel een jongen die een vrij slecht zelfbeeld heeft. Kennelijk is hij zich er niet van bewust waarom ze hem bij Vitesse zo irritant vinden.”