El Khayati herkent zichzelf in Tannane: 'Wij kunnen heel slecht tegen kritiek'

El Khayati herkent zichzelf in Tannane: 'Wij kunnen heel slecht tegen kritiek'

06-10-2021 07:10
104

Nasser El Khayati denkt dat Marokkaans-Nederlandse spelers kunnen leren om beter met kritiek om te gaan. De 32-jarige clubloze spelmaker vergelijkt zichzelf met Oussama Tannane, die zich onmogelijk lijkt te maken bij Vitesse.

"Tannane is net als ik een Nederlandse jongen met een Marokkaanse achtergrond", steekt El Khayati van wal bij Voetbalpraat. "Waar ik gelukkig zelf heel vroeg achter ben gekomen, is dat wij heel slecht tegen kritiek kunnen. Ik zeg 'wij', omdat ik dat ook in mijn jongere jaren had." De oud-speler van onder meer ADO Den Haag stelt dat Marokkaanse jongens 'heel trots' zijn. "Dat is ook goed, want als we het over voetbal hebben, voelen we ons altijd de beste. Meestal zijn we de technische jongens die goals maken en assists leveren. Uiteindelijk draait het ook om rendement, want dan ben je belangrijk voor de club en de trainer."

Wedden

Meer odds

"Je moet alleen wel om kunnen gaan met kritiek", vervolgt El Khayati. "Ik ken het exacte verhaal niet wat er is gebeurd tussen hem en de trainer of met spelers, maar het is toch een geweldige speler?", doelt hij op Tannane. De Telegraaf meldde maandag dat Vitesse het contract wil ontbinden van de 27-jarige middenvelder, die vorig seizoen nog de grote smaakmaker was. 

Onder meer Willem van Hanegem kraakte Tannane, omdat hij zijn talent zou verkwanselen. El Khayati is blij dat hij de juiste trainer tegenkwam. "Ik zat bij Kozakken Boys en maakte op 24-jarige leeftijd de overstap naar Burton Albion, een relatief kleine club onder leiding van Jimmy Floyd Hasselbaink. Hij heeft me echt aangeleerd om beter om te gaan met kritiek. Ik denk echt dat dit het grootste probleem voor Marokkaanse voetballers is."