Natuurlijk zit ik ermee, ik ben gehaald van AZ om goals te maken'

"Natuurlijk zit ik ermee, ik ben gehaald van AZ om goals te maken'

06-10-2021 12:56
31

Myron Boadu maakte voor liefst zeventien miljoen euro de overstap van AZ naar AS Monaco, maar hij wacht nog op zijn eerste treffer voor de Monegasken. De twintigjarige spits hoopt snel van de hatelijke nul af te zijn.

"Elke spits wil scoren, zo simpel is het", zegt Boadu dinsdag op een persmoment van Jong Oranje, geciteerd door NU.nl. "De nul doet me pijn. Natuurlijk zit ik ermee. Ik ben gehaald om goals te maken."

Toch laat Boadu de moed niet zakken. "Ik heb alle vertrouwen in mezelf. Mijn zus zegt ook dat ik vertrouwen moet houden en minder met de rem erop moet spelen. Want als ik scoor, is de rem er helemaal af en ben ik door de barrière heen. Ik moet gewoon laten zien wie ik ben en dat lukt steeds beter. Ik voel dat het doelpunt eraan komt."

De kritiek dat Boadu te snel is vertrokken bij AZ deelt hij niet. "Wat andere mensen zeggen, zoals analisten, dat boeit niet. De analisten die er verstand van hebben, zijn maar op één hand te tellen, vind ik. Na acht jaar AZ was het genoeg geweest. Of ik uitgeleerd was bij AZ? Eigenlijk wel."