Feyenoord wint oefenduel van De Graafschap: officieuze debuut van Nelson

Feyenoord wint oefenduel van De Graafschap: officieuze debuut van Nelson

06-10-2021 14:48
59

Reiss Nelson heeft woensdag zijn officieuze debuut gemaakt voor Feyenoord. De van Arsenal gehuurde aanvaller deed een helft mee in het besloten oefenduel met De Graafschap, dat met 3-0 werd verslagen.

Nelson streek in de voorbije transferperiode op de valreep neer in De Kuip, maar door een gebrek aan fitheid wacht hij nog op zijn debuut voor de ploeg van coach Arne Slot. Woensdag zette de 21-jarige Engelsman een stap in de goede richting. Hij speelde één helft mee tegen De Graafschap, maar de hoofdrollen op een kletsnat Varkenoord waren voor Cyriel Dessers en invaller Mikael Tørset Johnsen.

De Noor zette Feyenoord na 53 minuten op voorsprong door een lage voorzet van Dessers binnen te tikken. Twee minuten later knalde hij van afstand de 2-0 binnen. Het slotakkoord was voor Dessers. De Belgische spits werd na zeventig minuten vrij voor het doel gezet na een goede onderschepping van Noah Naujoks: 3-0.

Na de interlandperiode wacht voor Feyenoord een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk op zaterdag 16 oktober.

Opstelling Feyenoord: Jansen; Hall, Valk, Hendriks, Van der Zeeuw (39’ Skogen); Gündüz (46’ Naujoks), Teixeira, ’t Zand (46’ Zitman); Balde (46’ Zahui), Dessers, Nelson (46’ Johnsen).