Barcelona-directeur licht half miljard verlies toe, tóch ruimte voor winterdeals

Barcelona-directeur licht half miljard verlies toe, tóch ruimte voor winterdeals

06-10-2021 15:17 Laatste update: 07-10-2021 09:21
35

FC Barcelona-directeur Ferran Reverter heeft tekst en uitleg gegeven over de penibele, maar desondanks niet hopeloze financiële situatie van de Catalanen. Barça maakte onlangs bekend dat het 481 miljoen euro verlies heeft geleden over het coronaseizoen 2020/2021, maar volgens Reverter is er wel degelijk het een en ander mogelijk op spelersgebied.

Barcelona wees bij het publiceren van de jaarcijfers al op de grote schoonmaak van afgelopen zomer, waarin onder meer Lionel Messi en Antoine Griezmann zijn vertrokken. De club mag bovendien weer supporters verwelkomen in Camp Nou, na bijna anderhalf jaar lang in lege stadions gespeeld te hebben. "We kunnen nu kopen en contracten verlengen", deelt Reverter woensdag in gesprek met de Spaanse pers het heersende optimisme in Catalonië.

De huidige nummer negen van Spanje hoopt dan ook snel met nieuws over twee van zijn grootste pareltjes te komen. "We zijn goed op weg met Ansu Fati en Pedri", aldus de directeur, die bovendien aankondigt dat Barça in januari circa twintig miljoen euro aan transfers kan spenderen. "Door het vertrek van een aantal spelers hebben we nu een positieve Financial Fair Play-balans. Maar de klus is nog niet geklaard, we werken nog steeds aan het terugdringen van onze uitgaven (die vorig seizoen meer dan één miljard (!) bedroegen, red.)."