Peters verklaart 'transfer' naar bestuurskamer Roda: 'Al drie jaar op voorbereid'

Peters verklaart 'transfer' naar bestuurskamer Roda: 'Al drie jaar op voorbereid'

Gepubliceerd: woensdag 6 oktober 2021 om 20:14wo 06-10-2021 om 20:14

Laatste update: woensdag 6 oktober 2021 om 20:39wo 06-10-2021 om 20:39

Jordens Peters is woensdag officieel aan een nieuw leven begonnen: de Berlicummer beëindigde deze zomer zijn voetbalcarrière en gaat verder als algemeen directeur van Roda JC. Peters oriënteerde zich in de laatste jaren van zijn carrière al op een loopbaan in het voetbalmanagement.

De centrale verdediger was tussen 2017 en 2018 ruim een jaar lang uit de roulatie vanwege hardnekkige knieklachten en besefte toen al dat het einde van zijn carrière langzaam in zicht kwam. "Eigenlijk ben ik me al drie jaar aan het voorbereiden op deze functie", aldus Peters tijdens zijn presentatie in Kerkrade, geciteerd door De Telegraaf.

Peters rondde tijdens zijn carrière een universitaire studie af en nam bovendien zitting in de Centrale Spelersraad. "Voor mij was snel duidelijk dat ik geen trainer moest worden", klinkt het. "Als lid van de centrale spelersraad en van het CFK heb ik wat bestuurlijke ervaring opgedaan. Ik wilde een commerciële richting in."

Dat leek hij – na negen jaar trouwe dienst als speler – bij Willem II te gaan doen. "Toen kwam ineens Roda JC op mijn pad", vertelt Peters. "Voor mij was dit een kans die ik niet kon laten liggen. Natuurlijk is het een enorme uitdaging om Roda JC naar een hoger plan te tillen. Maar daar loop ik niet voor weg."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zien we Roda JC snel terug in de Eredivisie?

Ja, binnen een jaar
10%
Ja, binnen drie jaar
51%
Nee
38%
(982 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws