Breaking news

PSV weet weer niet te winnen van Heerenveen: Ajax winnaar van het weekend

Complimenteuze Van Hanegem over Drommel: 'Dacht eerst dat hij op waterpolo zat'

Complimenteuze Van Hanegem over Drommel: 'Dacht eerst dat hij op waterpolo zat'

Gepubliceerd: woensdag 6 oktober 2021 om 20:35wo 06-10-2021 om 20:35

Willem van Hanegem vindt niet dat het Nederlands elftal een keepersprobleem heeft. Bondscoach Louis van Gaal heeft vier sluitposten opgeroepen voor de interlands tegen Gibraltar en Letland: Justin Bijlow, Joël Drommel, Tim Krul en de debuterende Mark Flekken.

Bijlow is volgens Van Hanegem de nummer één van Oranje, Drommel is een prima alternatief, vindt De Kromme. "We hebben heus wel een aardige keeper", laat hij weten voor de camera van ESPN. Dat de PSV-doelman onlangs flink in de fout ging tegen Willem II, doet er wat betreft Van Hanegem niet toe. "Nu gaan we die jongen opeens helemaal afbranden. "We hebben nog geen jaar geleden gezegd dat het zo'n geweldige keeper is en dat hij de top gaat halen... Dan laat hij een bal door zijn handen gaan: nou ja oké, vervelend."

Van Hanegem vindt dat Drommel zich prima heeft ontwikkeld sinds zijn allereerste wedstrijden voor FC Twente. "Helemaal in het begin – moet ik eerlijk zeggen – dacht ik: hij zit op waterpolo. Hij dook net alsof hij in het water dook, zo op zijn buik. Was een heel gek gezicht. Dat is wel steeds beter geworden. Is gewoon een goede keeper, man. Wat is dat nou?"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie vind jij de beste keeper in de Oranje-selectie?

Justin Bijlow
72%
Joël Drommel
14%
Mark Flekken
12%
Tim Krul
2%
(1265 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws