Complimenteuze Van Hanegem over Drommel: 'Dacht eerst dat hij op waterpolo zat'

Complimenteuze Van Hanegem over Drommel: 'Dacht eerst dat hij op waterpolo zat'

06-10-2021 20:35
69

Willem van Hanegem vindt niet dat het Nederlands elftal een keepersprobleem heeft. Bondscoach Louis van Gaal heeft vier sluitposten opgeroepen voor de interlands tegen Gibraltar en Letland: Justin Bijlow, Joël Drommel, Tim Krul en de debuterende Mark Flekken.

Bijlow is volgens Van Hanegem de nummer één van Oranje, Drommel is een prima alternatief, vindt De Kromme. "We hebben heus wel een aardige keeper", laat hij weten voor de camera van ESPN. Dat de PSV-doelman onlangs flink in de fout ging tegen Willem II, doet er wat betreft Van Hanegem niet toe. "Nu gaan we die jongen opeens helemaal afbranden. "We hebben nog geen jaar geleden gezegd dat het zo'n geweldige keeper is en dat hij de top gaat halen... Dan laat hij een bal door zijn handen gaan: nou ja oké, vervelend."

Van Hanegem vindt dat Drommel zich prima heeft ontwikkeld sinds zijn allereerste wedstrijden voor FC Twente. "Helemaal in het begin – moet ik eerlijk zeggen – dacht ik: hij zit op waterpolo. Hij dook net alsof hij in het water dook, zo op zijn buik. Was een heel gek gezicht. Dat is wel steeds beter geworden. Is gewoon een goede keeper, man. Wat is dat nou?"