Ik heb altijd gezegd: als ik de lotto win, dan begin ik een wielerploeg

"Ik heb altijd gezegd: als ik de lotto win, dan begin ik een wielerploeg"

07-10-2021 09:14
57

Jan Vertonghen zou het wel weten als hij de Lotto wint. De Belg zou zijn geld dan niet investeren in het voetbal, maar in een wielerploeg. Vertonghen heeft een passie voor wielrennen.

"Ik heb altijd gezegd: als ik de lotto win, dan begin ik een wielerploeg", zegt Vertonghen in de podcast van Het Laatste Nieuws. "Zwaar respect voor die mannen. Ik heb wel eens op een besneeuwd veld gespeeld, maar dat is echt niet te vergelijken. Hoe zij zich moeten gevoeld hebben... Als voetballer ben ik nog nooit zo diep moeten gaan. Dat is echt bizar. Wij moeten ook wel eens een maximale test doen, maar dan van amper twaalf minuten."

Waar de toekomst van Vertonghen ligt is nog niet duidelijk. Een verhuizing ziet hij niet meteen zitten. "Ik zie mezelf niet snel nog een stap zetten naar een land waar ik later niet ga wonen. Om één of twee jaar nog ergens te voetballen en nadien weer te verhuizen... Dat is mentaal en fysiek slopend."

“De kans zit erin dat ik nog één of twee jaar blijf plakken in Portugal. Om de taal nog beter onder de knie te krijgen en te profiteren van het leven zonder voetbal. Maar eigenlijk weten we nog niet goed waar we later heen trekken. Mijn thuis is op dit moment Portugal", zegt de oud-Ajacied.