Advocaat: 'Een speler van Feyenoord, van Zenit, van Porto: groot verschil'

Advocaat: 'Een speler van Feyenoord, van Zenit, van Porto: groot verschil'

07-10-2021 10:30
17

Dick Advocaat maakt zich met Irak op voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Libanon en de Verenigde Arabische Emiraten. In september ging Irak met 0-3 onderuit tegen buurland Iran, maar Advocaat vindt dat geen onlogische uitslag.

De Kleine Generaal begon met een hoopgevende 0-0 tegen Zuid-Korea, maar moest tegen Iran dus een pas op de plaats maken. "Verwacht niet dat we nu meteen van iedereen winnen", aldus Advocaat tijdens zijn perspraatje. "Als je alleen al naar de voorhoede van Iran kijkt: een speler van Feyenoord, een speler van Zenit, een speler van Porto", doelt hij op Alireza Jahanbakhsh, Sardar Azmoun en Mehdi Taremi. "Dat maakt een groot verschil."

Over de mentaliteit van de spelers van Irak heeft Advocaat echter niets te klagen. "Ze werken keihard op de training, fantastisch, de discipline is goed. Wat kun je doen als je tegenstander beter is? Hard werken, alles geven voor je land: that's all."

Irak staat na twee van de tien speelrondes zesde en laatste in zijn kwalificatiepoule, achter Iran, Zuid-Korea, de Verenigde Arabische Emiraten, Syrië en Libanon. De nummers één en twee van de poule gaan direct naar het WK van 2022 in Qatar, voor de nummer drie lonkt de play-offroute.