Van Gaal is op zijn hoede voor Letland en hint op speelminuten voor Lang

Van Gaal is op zijn hoede voor Letland en hint op speelminuten voor Lang

Gepubliceerd: donderdag 7 oktober 2021 om 19:42do 07-10-2021 om 19:42

Louis van Gaal verwacht vrijdagavond een moeilijke wedstrijd voor Oranje. Het Nederlands elftal neemt het dan in de WK-kwalificatie op tegen Letland, wat doorgaans geen hoogvlieger is. Toch zijn het volgens Van Gaal juist de duels met deze landen die moeilijk zijn.

"Tegen dit soort ploegen spelen, onder deze omstandigheden, dat is en blijft altijd heel moeilijk", stelt Van Gaal donderdagavond op een persconferentie. "Ze komen drie keer over de middellijn, maar dan hebben ze wel alle kans en ruimte om een goal te maken."

"Over het algemeen zullen wij aanvallen en zij verdedigen. Dat staat ons te wachten, maar misschien word ik verrast", gaat Van Gaal verder. De bondscoach hint overigens ook op speelminuten voor Noa Lang. "De nieuwelingen bevestigen wat wij dachten. Noa Lang is een creatieve speler, die kunnen we weleens nodig hebben tegen dit soort tegenstanders", stelt Van Gaal.

Virgil van Dijk kan mogelijk ook spelen tegen Letland. De verdediger is langzaam aan het opbouwen nadat hij lange tijd langs de kant stond met een kruisbandblessure, waardoor enige voorzichtigheid gewenst is. "Hij heeft vier of vijf wedstrijden gespeeld met Liverpool en twee met ons. Hij is nog aan het revalideren. Hij is nog steeds niet topfit, maar hij zit daar dichtbij", aldus de bondscoach.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws