Vitesse verwerpt in felle bewoordingen 'slachtafvalincident' bij gedenkplek

Vitesse verwerpt in felle bewoordingen 'slachtafvalincident' bij gedenkplek

08-10-2021 07:25
55

Vitesse neemt afstand van de manier waarop enkele fans het vuurtje voor de Gelderse derby tegen NEC opstookten. Deze week werd er vanuit beide kampen slachtafval gedumpt: dat dit gebeurde bij een gedenkteken voor NEC-fan Rocky Hellegers, is echter in het verkeerde keelgat geschoten.

De supporter werd in 2015 aangereden door een trein, na een opstootje bij het station van Wijchen. Op die plek werden deze week slachtafval – net als eerder bij het Arnhems hert in de Gelderse hoofdstad – en een spandoek met de tekst 'Rocky is back' aangetroffen. Volgens ingewijden werd met deze actie een erecode in de supporterswereld geschonden, doordat een overledene 'betrokken' raakte in het conflict.

Vitesse heeft het incident inmiddels in felle bewoordingen veroordeeld. "We zien rond de derby weleens ludieke acties ontstaan, maar dit gaat alle perken te buiten", wordt een woordvoerder geciteerd door Omroep Gelderland. "Wij distantiëren ons met klem van deze onacceptabele en verwerpelijke actie."

NEC en Vitesse treffen elkaar op zondag 17 oktober in De Goffert. Het wordt de eerste keer in vier jaar tijd dat de Gelderse burenruzie in de Eredivisie op het programma staat.