Newcastle United-manager Bruce ziet de bui al hangen na overname

Newcastle United-manager Bruce ziet de bui al hangen na overname

08-10-2021 11:47
59

Newcastle United-manager Steve Bruce ziet de bui al hangen na de overname van de club. De verwachting is dat hij binnenkort vervangen zal worden voor een ander. Bruce blijft er nuchter onder.

Newcastle werd donderdag overgenomen door een Saudische partij, die voor 350 miljoen euro tachtig procent van de aandelen in handen krijgt. Directielid Amanda Staveley zegt dat Newcastle ambitieus is en naar de top wil. "Newcastle United verdient het om in de top van de Premier League te spelen, daar willen we ook komen. Het zal tijd kosten, maar dat gaat ons lukken", zegt ze tegen Sky Sports.

"We willen prijzen pakken. Niet alleen in de Premier League, maar ook in Europa. Dat betekent ook dat we geduld moeten hebben en tijd moeten investeren. We willen de club terugbrengen naar waar het hoort te zijn", zegt Staveley. Ze heeft nog niet met Bruce gesproken over zijn positie. "Ik heb wel met hem gesproken en ons voorgesteld. We kijken ernaar uit om in de komende dagen met hem te spreken. Er is een interlandperiode, dus ik denk dat iedereen blij is met de rust voor de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur."

Staveley zegt achter Bruce te staan, maar de Engelse media weten wel beter: hij gaat opzij gezet worden. "We steunen Steve. We spreken nu niet over managers of welke topaankopen we gaan doen. We gaan de situatie nu evalueren en dan besluiten nemen."

Bruce zegt blij te zijn voor de supporters van Newcastle, maar ziet de bui al hangen. "Dit is goed voor de club. Een geweldig moment voor de fans, ik ben blij voor ze. Ik wil graag doorgaan, maar moet ook realistisch zijn. Ik ben niet dom en weet wat er kan gebeuren met nieuwe eigenaren."