Breaking news

PSV weet weer niet te winnen van Heerenveen: Ajax winnaar van het weekend

'Was verrast door het niveau van Ajax, het is hier veel hoger'

'Was verrast door het niveau van Ajax, het is hier veel hoger'

Gepubliceerd: vrijdag 8 oktober 2021 om 12:12vr 08-10-2021 om 12:12

Laatste update: vrijdag 8 oktober 2021 om 12:36vr 08-10-2021 om 12:36

Lisandro Martínez is dolgelukkig als speler van Ajax. Ploeggenoot Nicolas Tagliafico enthousiasmeerde hem om naar Amsterdam te komen. Martínez had daarvoor al van Ajax gehoord en fantaseerde toen hij de ploeg in de Champions League zag spelen.

In een interview met het Argentijnse Olé wordt duidelijk dat Tagliafico Martínez tipte bij de clubleiding van Ajax. "Ja, zo is het gegaan", zegt de verdediger. "Ik speelde bij Defensa Defensa y Justicia en omdat ik van voetbal houd, keek ik veel wedstrijden. Ik stuitte plots op Ajax, het seizoen waarin de halve finale van de Champions League werd gehaald. Ik voelde me erg één met die stijl. Van binnen dacht ik: hoe zou ik in zo'n team spelen?"

"En toen Nico me over Ajax begon te vertellen, wilde ik heel graag komen. Toen ik maanden later een aanbieding kreeg, kon ik het niet geloven. Dat is waarom ik nu zeg dat ik ben waar ik wil zijn", zegt Martínez. 

De Argentijnse en Nederlandse competitie zijn niet met elkaar te vergelijken, zegt de verdediger. "Ik was verrast door de precisie en snelheid waarmee hier gespeeld wordt. Het niveau ligt hier veel hoger. Ik moest me aanpassen aan de snelheid waarmee ik beslissingen neem. Als je de bal krijgt, heb je weinig tijd om iets te doen. Daar zit veel intensiteit achter."

"Het gaat om details waardoor je wedstrijden wint of kansen krijgt. Aanvankelijk voelde ik me niet op mijn gemak en ging het me moeilijk af. Maar met de steun van de trainer en mijn ploeggenoten ging het daarna steeds beter."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws