Van de Looi verwelkomt Jong Oranje-debutant: 'Monaco iets te veel van het goede'

Van de Looi verwelkomt Jong Oranje-debutant: 'Monaco iets te veel van het goede'

08-10-2021 12:52
13

Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi is positief over de ontwikkeling van Anthony Musaba. De vleugelaanvaller deed een stapje terug door naar sc Heerenveen te gaan. Musaba ging van NEC naar AS Monaco en dat was volgens Van de Looi wellicht geen goed idee.

Musaba zit nu voor het eerst bij de selectie van Jong Oranje. Daar laat hij zich goed zien. "Anthony heeft specifieke kwaliteiten. Hij is bloedsnel en heeft een goede voorzet. Ik ben heel benieuwd waar hij staat ten opzichte van de rest van de spelers", zegt Van de Looi in de Gelderlander.

Wedden

Meer odds

"Ik heb Anthony vaak gezien bij NEC, omdat mijn zoon Tom daar toen ook speelde. Met zijn overgang naar AS Monaco maakte hij vijf stappen vooruit, dat was misschien iets te veel van het goede", zegt Van de Looi.

Van de Looi noemde Musaba 'druistig'. "De ene keer deed hij geweldige dingen, de andere keer zat er geen idee achter. Zijn entree bij Jong Oranje komt niet uit de lucht vallen. We hebben hem ook bij Cercle gevolgd. We zitten niet dik in de buitenspelers. Bovendien kan Anthony ook in de spits spelen. Met hem kunnen we iets veranderen in het veld."