Laporta: 'We konden dat niet vragen van een speler met Messi's status'

Laporta: 'We konden dat niet vragen van een speler met Messi's status'

08-10-2021 13:36 Laatste update: 15:08
44

Joan Laporta had lang de hoop dat Lionel Messi bij FC Barcelona zou blijven. Hij vermoedt dat de Argentijn al langer een aanbod van Paris Saint-Germain op zak had.

Laporta hoopte dat Messi gratis voor Barcelona wilde spelen. Dat is gek, want volgens de regels van LaLiga is dat niet toegestaan. Een speler moet altijd voor een realistische waarde in de boeken staan. 

"Messi zal de beste speler ooit zijn in de geschiedenis van Barcelona en dat wil ik graag zo houden. Het lijkt erop dat hij al een aanbod van PSG had voor hij vertrok bij Barcelona. We wisten dat dit een grote aanbieding was. Toen het tijd was om de beslissing te nemen, dacht ik dat ik het beste deed voor Barça", zegt Laporta tegen RAC1.

"Ik hoopte dat hij op andere gedachten kon worden gebracht en dat hij gratis voor Barcelona wilde blijven spelen, maar we kunnen dat niet vragen van een speler met zijn status", zegt Laporta. "LaLiga zou het accepteren als hij niets zou verdienen. Ik wist dat we hem konden compenseren op het moment dat we uit de financiële crisis zouden zijn, maar om dat te vragen met de aanbieding van PSG in het achterhoofd..."