'Superjong en geen basisplek bij Ajax, dan word je niet vaak opgeroepen'

'Superjong en geen basisplek bij Ajax, dan word je niet vaak opgeroepen'

08-10-2021 16:53
28

Devyne Rensch was verrast dat hij in september werd opgeroepen voor het grote Nederlands elftal. De verdediger van Ajax, die nu in de selectie van Jong Oranje zit, had het nog niet zien aankomen.

Zenuwachtig wordt Rensch er niet onder, maar het verbaasde hem wel dat hij in september een belletje van Van Gaal kreeg. “Behalve dat ik nog superjong ben, heb ik bij Ajax geen basisplek”, zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. “Het gebeurt niet vaak dat je dan wordt opgeroepen voor het Nederlands elftal.”

Toch gebeurde het en dat is weer een bewijs dat het snel gaat met Rensch. “Zo snel dat ik het soms nauwelijks besef. Zo was het op het moment dat ik bij Oranje mocht opdraven, nog maar 3,5 jaar geleden dat ik mijn debuut maakte bij Oranje O14. Aan de andere kant: het kan nooit té snel gaan. Ik ben gewoon heel blij met mijn ontwikkeling.”

De achttienjarige verdediger heeft al meer dan dertig wedstrijden voor het eerste van Ajax achter zijn naam staan. Ook mocht hij tijdens de vorige interlandperiode debuteren voor Oranje.