Gravenberch is genomineerd voor prestigieuze talentenprijs en kan De Ligt opvolgen

Gravenberch is genomineerd voor prestigieuze talentenprijs en kan De Ligt opvolgen

08-10-2021 18:05
71

Ryan Gravenberch maakt kans op een prestigieuze onderscheiding. De negentienjarige middenvelder van Ajax en Oranje behoort tot de tien genomineerden voor de Kopa Trophy, de prijs die Ballon d'Or-organisator France Football uitreikt aan de beste speler onder de 21.

Gravenberch kan daarmee in de voetsporen treden van Kylian Mbappé en Matthijs de Ligt, die in respectievelijk 2018 en 2019 de eerste twee winnaars van de prijs werden. Vorig jaar ging er vanwege de coronapandemie een streep door de verkiezing.

De concurrentie is fors voor Gravenberch. Hij neemt het op tegen Mason Greenwood (Manchester United), Bukayo Saka (Arsenal), Pedri (Barcelona), Jérémy Doku (Stade Rennes), Jamal Musiala (Bayern München), Florian Wirtz (Bayer Leverkusen), Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Giovani Reyna (Borussia Dortmund) en Nuno Mendes (Paris Saint-Germain).

France Football maakte eerder op vrijdag bekend welke vrouwen in de race zijn voor de Ballon d'Or. Oranje Leeuwinnen Lieke Martens en Vivianne Miedema behoren tot de laatste twintig. De shortlist bij de mannen volgt nog.