Voor mij is Jürgen Klopp voor Liverpool wat Johan Cruijff voor Barcelona was

"Voor mij is Jürgen Klopp voor Liverpool wat Johan Cruijff voor Barcelona was"

08-10-2021 19:20
29

Liverpool-assistent Pepijn Lijnders steekt de loftrompet over Jürgen Klopp. Volgens de Limburger heeft de Duitse manager een enorme invloed op The Reds.

Klopp ging precies zes jaar geleden aan de slag op Anfield en hij luidde een zeer succesvolle periode in. "Voor mij is Jürgen voor Liverpool wat Johan Cruijff voor Barcelona was", stelt Lijnders op de website van Liverpool. "Hij creëert hier iets waar de club nog jaren van gaat profiteren. Jürgen weet wat hij wil. Hij geeft vertrouwen aan de mensen waarmee hij werkt. Hij geeft iedereen, spelers en stafleden, het gevoel dat ze onderdeel zijn van iets groters. De prijzen zijn het resultaat van de stabiliteit die hij heeft gecreëerd. Jürgen heeft Liverpool weer identiteit gegeven."

Lijnders werkte al bij Liverpool toen Klopp op 8 oktober 2015 werd aangesteld. Als assistent van Klopp maakte hij de opmars van dichtbij mee. The Reds onder meer de Champions League en werden voor het eerst in dertig jaar weer kampioen van Engeland. "We hebben een hongerig team, een team vol vertrouwen, met spelers die weten wat ze willen. Jürgen leidt en corrigeert. Het is een prachtige tijd om supporter van Liverpool te zijn", stelt de Limburger.