'Het glipt Daley Blind uit zijn handen, maar dat hooghartige hoort niet bij hem'

'Het glipt Daley Blind uit zijn handen, maar dat hooghartige hoort niet bij hem'

08-10-2021 19:50
112

Wim Kieft verbaasde zich over uitspraken van Daley Blind richting de media, maar snapt wel waar die 'vreemde houding' vandaan komt. De oud-spits concludeert in zijn column in De Telegraaf dat de 31-jarige verdediger terrein verliest bij Ajax en het Nederlands elftal.

Blind reageerde na Ajax - FC Utrecht (0-1) op Pierre van Hooijdonk, die beweerde dat de Amsterdammers de Champions League-finale kunnen halen. "Wij nemen jullie niet zo serieus", liet hij weten aan de NOS. "Na PSV (0-4) konden we er niks meer van... En daarna waren we opeens de favoriet en zijn we weer de besten. We staan sinds vorige week ook opeens in de Champions League-finale volgens mij."

Kieft zag de uitspatting van Blind niet aankomen. 'Dat Daley Blind zich hooghartig gedraagt en de media de oren wast, dat hoort niet bij Blind. Zo steekt hij niet in elkaar', schrijft hij. Volgens Kieft is het wellicht een 'afleidingsmanoeuvre'. Hij wijst erop dat de status van de linkspoot bij Ajax is veranderd sinds 2018. Inmiddels is hij op zijn favoriete posities voorbijgestreefd door Lisandro Martínez, Edson Álvarez en Ryan Gravenberch. Het is volgens de analist de vraag hoe lang Blind op linksback nog de voorkeur krijgt boven Nicolás Tagliafico, aangezien hij steeds meer aan snelheid inboet.

'Blind is een slimme jongen en die voelt dit op zijn klompen aan', meent Kieft. 'Het glipt langzaam uit zijn handen. Voor zijn positie bij het Nederlands elftal geldt in feite hetzelfde. Staat er een goede linksachter op, dan zijn ook daar alle plaatsen in het elftal vergeven. Het is een natuurlijk proces en daar zal de frustratie bij Blind vandaan komen. Weliswaar begrijpelijk, maar zo'n houding, dat hautaine, daar moet Blind ver van blijven. Dat past hem niet.'