Jong Oranje ontsnapt in Zwitserland door dubbelslag Zirkzee

08-10-2021 20:53
23

Jong Oranje heeft een punt overgehouden aan het EK kwalificatieduel met Jong Zwitserland. In Lausanne maakte de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi een 2-0 achterstand goed. Joshua Zirkzee scoorde twee keer.

Jong Oranje won de eerste kwalificatiewedstrijd overtuigend met 3-0 van Jong Moldavië en dus zat het met het zelfvertrouwen wel goed. Het dreigde echter mis te gaan in het Stade de la Tuilière.

Jong Oranje leek al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen. Een vrije trap van Joshua Zirkzee werd gekeerd, waarna Jurgen Ekkelenkamp de bal in de rebound binnen schoot. Dat deed hij echter uit buitenspelpositie. Daarna scoorden de Zwitsers. Aanvaller Noah Okafor kreeg te veel ruimte en kon de 1-0 achter Kjell Scherpen koppen. Nog geen minuut later moest Brian Brobbey vanwege een blessure worden gewisseld voor Myron Boadu.

De wedstrijd leek verloren toen Okafor na rust ook 2-0 maakte. Daarna volgde echter een sterke periode van Jong Oranje, dat de leiding nam en door Zirkzee weer terugkwam in de wedstrijd. Dat gebeurde na precies 63 minuten, waarna Zirkzee in de 69e minuut ook de 2-2 maakte.

Het was Jong Oranje dat vanaf dat moment het meeste aanspraak maakte op de overwinning, al moest de ploeg van Van de Looi waakzaam blijven voor Zwitserse counters. Het bleef echter bij een 2-2 gelijkspel.