Breaking news

Spaanse pers weet het zeker: Ronald Koeman ontslagen door FC Barcelona

Arsenal toonde interesse in Sangaré: 'Ze hadden 300 pagina's over zijn spel'

Arsenal toonde interesse in Sangaré: 'Ze hadden 300 pagina's over zijn spel'

Gepubliceerd: zaterdag 9 oktober 2021 om 08:28za 09-10-2021 om 08:28

Jean Musampa denkt dat Ibrahim Sangaré zijn criticasters steeds meer de mond zal snoeren. De voormalig speler van Go Ahead Eagles en broer van oud-Ajacied Kiki Musampa is de ontdekker van de middenvelder van PSV en tevens zijn zaakwaarnemer.

Musampa zag Sangaré zeven jaar geleden aan het werk in Ivoorkust. "Sangaré hield een balletje hoog. De coördinatie met dat lange lichaam was perfect", zegt de makelaar tegen De Telegraaf. "Hij speelde als nummer tien. Ik was zo onder de indruk dat ik contact heb gezocht. Hij bleek geboren te zijn op 2 december, dezelfde dag als mijn zoon. Ik heb meteen gezegd: jij bent mijn voetbalzoon."

Sangaré dwong via een stage een contract af bij Toulouse. "Bij Toulouse stond hij op de radar van heel wat clubs. Die komen vanzelf. Ik kreeg een uitnodiging van Arsenal. Daar hadden ze driehonderd pagina's met analyses en data van zijn spel. Thomas Partey was echter de eerste keus", aldus Musampa.

De balveroveraar kon uiteindelijk kiezen tussen Southampton en PSV. "Hij vroeg: papa, wat moet ik kiezen? Hij wilde voetballen en niet ten koste van alles naar de Premier League. PSV speelt altijd in de top en voetbalt in de Champions League of Europa League. Hij kan altijd de stap nog maken."

Musampa krijgt inmiddels 'steeds meer signalen' van clubs die Sangaré volgen. "Laat hem eerst het seizoen maar eens afronden", besluit de makelaar, die denkt dat er dan nog weinig criticasters over zijn. Overigens scoorde de PSV'er vrijdag voor Ivoorkust tegen Malawi.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Stelling: PSV kan niet zonder Sangaré

Eens
72%
Oneens
28%
(3425 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws