Zirkzee maakt 'geweldige ontwikkeling' door: 'Alsof andere jongen binnenkwam'

Zirkzee maakt 'geweldige ontwikkeling' door: 'Alsof andere jongen binnenkwam'

09-10-2021 08:45
20

Joshua Zirkzee voorkwam vrijdagavond met twee treffers een nederlaag voor Jong Oranje in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Zwitserland (2-2). Bondscoach Erwin van de Looi merkt dat de twintigjarige spits van Anderlecht een 'geweldige ontwikkeling' doormaakt.

"Zirkzee was vorig jaar ook al bij ons, maar toen had hij het lastig. Hij was niet vrolijk en zat niet in een lekkere fase van zijn carrière", vertelt Van de Looi aan ESPN. "Hij is er sinds vorige maand weer bij en het leek wel alsof er een andere jongen binnenkwam, met een grote lach, veel initiatief en leiderschap. Hij kan ook geweldig goed voetballen, dus ik ben blij dat hij twee goals heeft gemaakt."

Wedden

Meer odds

Van de Looi baalt wel van de remise. "We waren soms onstuimig, soms goed, soms naïef en soms kinderachtig. Dat zit hem in de manier van verdedigen en in hoe wij die tweede goal tegen krijgen. We willen heel graag laten zien dat we goed kunnen voetballen. Dat kunnen we ook wel, maar soms moet je een linie overslaan en de problemen bij de tegenstander neerleggen."

Melayro Bogarde stond aan de basis van de tweede Zwitserse treffer met balverlies op het middenveld. "Hij deed ook heel goede dingen, maar soms overdrijft hij een beetje en neemt hij te veel risico of draait hij nog een keer weg", erkent Van de Looi. "Dan zie je misschien toch dat hij minder wedstrijden op het hoogste niveau heeft gespeeld."