Mourinho bij AS Roma de beste versie van zichzelf: 'Wil de club titels bezorgen'

Mourinho bij AS Roma de beste versie van zichzelf: 'Wil de club titels bezorgen'

09-10-2021 13:41 Laatste update: 15:59
7

José Mourinho zit naar eigen zeggen in de beste fase van zijn trainersloopbaan. Ondanks de treble die hij won met Internazionale en alle prijzen die hij bij Chelsea pakte, is hij bij AS Roma de beste versie van zichzelf.

Dat stelt The Special One in een interview met het Italiaanse Esquire. "Als een coach zichzelf niet ontwikkelt, komt dat doordat hij zijn passie verloren heeft", is zijn mening. "Het is geen baan waar je leeftijd of je fysieke gesteldheid cruciaal zijn. Het is het tegenovergestelde van een speler. De ervaring maakt je alleen maar beter", vervolgt hij.

Ervaring is de voornaamste reden dat Mourinho op deze manier naar zichzelf kijkt. "Alle wedstrijden die ik heb meegemaakt en alle prijzen die ik heb gewonnen: daar kijk ik wel naar als ik gestopt ben", geeft de Portugese succestrainer aan. Ondanks een stroeve fase in de Italiaanse hoofdstad, geniet Mourinho van alles wat er gebeurt bij de club. "Ik wil deze club titels bezorgen. Maar ik begrijp dat de liefde voor Roma verder gaat dan prijzen. Het is eeuwige passie."

Mourinho is realistisch over de kansen om met Roma prijzen te pakken. "Als we al succesvol zijn met mij als trainer, zou dat perfect zijn. Als dat niet lukt, dan wordt het ook al mooi om bij te dragen aan de toekomst van de club en aan iedereen zijn droom."