Gakpo valt af bij Oranje, Danjuma alsnog opgeroepen door Van Gaal

Gakpo valt af bij Oranje, Danjuma alsnog opgeroepen door Van Gaal

Gepubliceerd: zaterdag 9 oktober 2021 om 18:03za 09-10-2021 om 18:03

Laatste update: zaterdag 9 oktober 2021 om 18:11za 09-10-2021 om 18:11

Louis van Gaal heeft de bij Villarreal uitblinkende Arnaut Danjuma alsnog bij Oranje gehaald. De vleugelaanvaller vervangt Cody Gakpo, die na Letland-Nederland is afgehaakt met een blessure.

Dat heeft de KNVB zaterdag bekendgemaakt via de officiële kanalen. Gakpo heeft 'klachten, passend bij een hersenschudding' overgehouden aan de wedstrijd in Riga. De PSV'er stond vrijdagavond in de basis tegen Letland en werd een kwartier voor tijd vervangen door Wout Weghorst. Vervanger Danjuma kan zich opmaken voor zijn eerste interlands in drie jaar tijd: de in Nigeria geboren aanvaller debuteerde op 13 oktober 2018 tegen Duitsland en scoorde drie dagen later tegen België, maar verdween vervolgens uit beeld.

De oud-speler van NEC, Club Brugge en Bournemouth maakte deze zomer echter een toptransfer naar Villarreal en is met vijf goals in acht officiële wedstrijden uitstekend begonnen bij El Submarino Amarillo. Toen Danjuma's naam onlangs bij de persconferentie van Van Gaal viel, leidde dat tot een botsing tussen de bondscoach en de aanwezige pers. "Vind jij Danjuma goed? Ben jij de bondscoach?", liet Van Gaal toen weten. "Hij kon erbij zijn, maar ik heb het niet besloten. Daar heb ik jullie niet voor nodig."

Nederland bereidt zich momenteel voor op het thuisduel met Gibraltar van maandagavond. Eind maart werd de uitwedstrijd tegen diezelfde tegenstander met 0-7 gewonnen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws