MVV laat het voorin én achterin liggen: VVV wint Limburgs onderonsje

09-10-2021 18:29
14

VVV-Venlo en MVV heeft het Keuken Kampioen Divisie-weekend op de late zaterdagmiddag geopend met een Limburgse clash in De Koel. De Venlonaren waren de meest gelukkige: Tristan Dekker maakte na een fout van Thijmen Nijhuis de enige treffer, MVV liet een aantal opgelegde kansen op de gelijkmaker liggen en in de slotfase werd het zelfs 2-0.

De Noord- en Zuid-Limburgers stonden bij aanvang op drie punten van elkaar, op respectievelijk plek negen en dertien. MVV leek na een stormachtig begin van VVV wat meer controle over de wedstrijd te krijgen, maar de thuisploeg kwam vlak voor rust alsnog op voorsprong. Nijhuis kwam veel te laat van zijn af bij een vrije trap van Wassim Essanoussi en Dekker profiteerde: 1-0.

Direct na rust kreeg MVV een levensgrote kans op de gelijkmaker, maar Mitchy Ntelo raakte voor open doel de lat, nadat Orhan Dzepar al van afstand op de paal had geschoten. Later in de tweede helft dook Mart Remans op voor VVV-doelman Lukás Zima, maar ook hij had het vizier niet op scherp. Vlak voor het ingaan van de acht (!) minuten durende blessuretijd viel de wedstrijd definitief in het slot. Nijhuis werkte de bal half weg, Kees de Boer pikte op en verstuurde een leep passje, Carl Johansson haalde de trekker over: 2-0.