Hofland na jawoord in spanning gehouden door Van Bommel: 'Kon hij nog niet zeggen'

Hofland na jawoord in spanning gehouden door Van Bommel: 'Kon hij nog niet zeggen'

09-10-2021 18:52
21

Kevin Hofland werd vorig seizoen ontslagen bij Fortuna Sittard, maar werd door zijn oude voetbalvriend Mark van Bommel aan de staf van VfL Wolfsburg toegevoegd. De oud-verdediger van onder meer Fortuna Sittard, PSV en Feyenoord gaf zijn woord aan Van Bommel, maar wist nog niet waar hij terecht zou komen, onthult hij.

Hofland speelde tussen 2004 en 2007 ook voor Die Wölfe, maar wist dus nog niet dat hij terug zou keren in de Volkswagen Arena. "Mark had me op een gegeven moment gebeld en vroeg me of ik het voor me zag, met hem naar een nieuwe club te gaan", vertelt hij aan de Wolfsburger Allgemeine Zeitung. "Hij had het alleen maar over een mogelijk vertrek naar een Duitse club. Heb je zin om mee te gaan?"

Wedden

Meer odds

De 42-jarige Heerlenaar wilde eerst met zijn gezin overleggen, maar Van Bommel wilde nog altijd niet meer kwijt over hun bestemming. "Ik was in eerste instantie verrast. We hebben daarna vaker met elkaar gesproken, maar Mark zei nog altijd niet dat we naar Wolfsburg zouden gaan", aldus Hofland, die uiteindelijk de knoop doorhakte en ja zei. "Ik ga mee, zei ik. Toen heb ik opnieuw naar de club gevraagd, maar hij zei alleen: dat kan ik nog niet zeggen, maar het doet me deugd dat je mee gaat. Zo is het gelopen."