FC Eindhoven is onverslaanbaar aan de Aalsterweg en meldt zich in de KKD-top

FC Eindhoven is onverslaanbaar aan de Aalsterweg en meldt zich in de KKD-top

09-10-2021 22:59 Laatste update: 23:36
29

FC Eindhoven heeft zaterdagavond laat een megasprong in de Keuken Kampioen Divisie gemaakt. De ploeg van Rob Penders als nummer tien aan de Brabantse derby tegen TOP Oss, maar staat nu met De Graafschap, FC Emmen en VVV-Venlo op een gedeelde vierde stek.

De thuisploeg had zijn vorige drie thuiswedstrijden allemaal gewonnen en kwam aan de Aalsterweg ook het meest fanatiek uit de startblokken. Al na zeven minuten was het Jort van der Sande die de score opende, na halfbakken ingrijpen van de gasten: 1-0.

TOP groeide echter in de wedstrijd en maakte – kort nadat doelman Norbert Alblas knap de 2-0 van Jasper Dahlhaus had voorkomen – na een uur spelen gelijk. Justin Mathieu werkte de bal van dichtbij tegen de touwen: 1-1. Het laatste woord was echter voor de thuisploeg: Joey Sleegers bezorgde FC Eindhoven andermaal de volle buit in eigen huis.

Het slotoffensief van de gasten werd namelijk doorstaan, doordat Nigel Bertrams op zijn post was bij een inzet van Kay Tejan. FC Eindhoven staat op doelsaldo zevende, maar heeft dus evenveel punten als de nummer vier en staat slechts drie punten achter koploper Excelsior. TOP blijft voorlopig op plek vijftien steken.