'Liever in Arena, maar als trainer mij in Jong Ajax laat spelen accepteer ik dat'

'Liever in Arena, maar als trainer mij in Jong Ajax laat spelen accepteer ik dat'

Gepubliceerd: zondag 10 oktober 2021 om 07:29zo 10-10-2021 om 07:29

Devyne Rensch moest dit seizoen een pas op de plaats maken bij Ajax. De achttienjarige verdediger brak vorig jaar door als rechtsback, maar hij is zijn plek kwijtgeraakt aan Noussair Mazraoui.

Rensch maakt de laatste tijd onder meer minuten in Jong Ajax. "Natuurlijk speel ik liever in de Johan Cruijff Arena, maar als de trainer ervoor kiest om mij in Jong Ajax te laten spelen dan moet ik het accepteren", zegt de eenmalig Oranje-international in de podcast van FC Afkicken. "Hij wil mij ook in mijn beste vorm zien. Dat kan alleen als ik veel speel en dat kon alleen bij Jong Ajax."

"Het was eerlijk gezegd best even lastig, maar ik moet gewoon mijn minuten maken en mijn oude vorm vinden", gaat Rensch verder. Aankloppen bij Erik ten Hag, deed hij niet. "Ik ben niet iemand die er snel met iemand over zal praten. De trainer zegt het ook niet zomaar. Hij wil me ook als een betere speler op het veld zien. Natuurlijk wil elke speler minuten maken. Vorig seizoen maakte ik veel minuten, maar iedereen achterin is in topvorm."

Rensch benadrukt dat zijn band met Mazraoui goed is. "Ik denk dat ik Nous beter maak en fitter. Hij maakt mij ook scherper en beter. We leren van elkaar. We zijn ook goede vrienden buiten het veld." Bovendien kan hij op alle posities achterin uit de voeten. "Het maakt mij nu niet uit waar ik speel, linksback, centraal of rechtsback. Ik moet later wel kijken wat mijn favoriete positie is."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws