'Vind het terecht dat Danjuma in eerste instantie niet bij Nederlands elftal zat'

'Vind het terecht dat Danjuma in eerste instantie niet bij Nederlands elftal zat'

10-10-2021 13:30
15

Bij ESPN is men vol lof over Arnaut Danjuma Groeneveld, al vindt Huub Stevens het logisch dat de aanvaller niet meteen werd opgeroepen voor het Nederlands elftal. Danjuma mocht zich door de blessure van Cody Gakpo alsnog melden bij de ploeg van Louis van Gaal.

Danjuma gaat bij Villarreal als de bliksem. Met vier goals in zes wedstrijden is hij dé blikvanger in Spanje. "Hij is zeker heel goed bezig. Het waren ook belangrijke goals voor een fantastisch team. Villarreal speelt godsgruwelijk mooi. Heel direct, daar hou ik wel van", zegt Marciano Vink bij Goedemorgen Oranje.

"Ik vind het wel terecht dat hij er in eerste instantie niet bij zat", zegt Stevens vervolgens. "Hij heeft het nu in een paar wedstrijden laten zien, maar het gaat nog verder. Je moet niet iemand selecteren die een paar wedstrijden goed speelt. Het is een goede keuze geweest van Van Gaal om rustig aan te doen."

De vergelijking met Noa Lang gaat niet meteen op, zegt Stevens. "Dat is moeilijk te vergelijken. Noa Lang speelt al wat langer op het niveau waar Danjuma zes wedstrijden speelt, bij wijze van spreken."