'Topkandidaat van Newcastle United stelt voorwaarde aan dienstverband'

'Topkandidaat van Newcastle United stelt voorwaarde aan dienstverband'

10-10-2021 14:46
32

Topkandidaat Antonio Conte ziet Newcastle United wel zitten, maar stelt wel voorwaarden aan een dienstverband op St. James' Park. Hij wil duidelijke afspraken wat betreft transfers.

Dat meldt The Chronicle, doorgaans goed ingevoerd als het over Newcastle gaat. Het lijkt een kwestie van tijd voordat Newcastle breekt met Steve Bruce. Frank Lampard en Steven Gerrard worden genoemd als opvolger, maar Conte zou de topkandidaat zijn van het bestuur.

De Italiaan staat open voor een terugkeer naar de Premier League, maar wel onder bepaalde voorwaarden. Zo wil Conte invloed hebben op het transferbeleid. Daar schortte het bij Internazionale en Chelsea aan en daardoor uitte Conte zich regelmatig kritisch in de media.

Conte heeft bij Chelsea en Inter nooit volledige zeggenschap gehad over transfers en wil dat bij Newcastle wel. Hij brak vorig jaar met Inter. In de beëindigingsovereenkomst is opgenomen dat hij tot 2022 niet in de Serie A mag werken.

Newcastle werd deze week overgenomen door een Saudische investeringspartij. De club is voornemens om de komende jaren flink te investeren, met als doel om de nationale en uiteindelijk ook de internationale top aan te vallen.