België verliest 'oefenwedstrijdje' en wordt vierde op de Nations League

10-10-2021 17:07
99

Italië is er met de derde plek op de UEFA Nations League vandoor gegaan. De troostfinale tegen België werd met 2-1 gewonnen. Daardoor komt de koppositie van België op de FIFA ranglijst serieus in gevaar.

Italië en België troffen elkaar opnieuw, een paar maanden nadat de Italianen ook in de kwartfinale van het EK al te sterk waren. De Belgische doelman Thibaut Courtois zei na het verloren duel met Frankrijk totaal geen zin te hebben in de troostfinale, die hij beschouwde als 'een oefenwedstrijdje'. Bondscoach Roberto Martínez stelde een paar vaste krachten op, maar koos ook voor reservespelers.

De wedstrijd werd na rust opengebroken door Nicolò Barella, die op het EK ook al scoorde tegen België. Na ruim een uur schot Domenico Berardi vanaf de penaltystip de 2-0 binnen. België kreeg via Yannick Carrasco en Toby Alderweireld kansen op de aansluitingstreffer, waar Charles De Ketelaere uiteindelijk verantwoordelijk voor was. Er was echter te weinig tijd om Italië richting een verlenging te dwingen.

België moet vrezen dat het geen nummer één meer is op de wereldranglijst van de FIFA. Brazilië heeft nog twee zeges nodig om de koppositie te grijpen.