'Laporta vraagt Koeman om geen interviews meer te geven'

'Laporta vraagt Koeman om geen interviews meer te geven'

10-10-2021 18:20
29

De clubleiding van FC Barcelona heeft Ronald Koeman geadviseerd om geen interviews meer te geven. Dat is volgens MARCA de reden dat een optreden bij het programma van Johnny de Mol, HLF8, niet door kon gaan.

Volgens de redactie van dat programma stak Barcelona-voorzitter Joan Laporta een stokje voor deelname van Koeman aan HFL8, al deed de trainer dat af als 'totale onzin'. Volgens MARCA, de grootste sportkrant van Spanje, heeft Laporta Koeman wel 'geadviseerd' om geen interviews te geven, zodat de spanning tussen de twee verminderd wordt.

Koeman heeft zich de afgelopen periode meermaals kritisch uitgelaten over Laporta, omdat hij zich door hem aan het lijntje gehouden voelde. Koeman heeft dat onder meer gezegd in zijn eigen documentaire Força Koeman, die door een aantal bestuursleden van Barcelona niet goed ontvangen is. Om de rust terug te brengen in Catalonië, is Koeman gevraagd om geen interviews te doen.

Koeman is zondag wel te zien in het programma Fora Límits, geproduceerd door de Catalan Golf Federation. Daar praat hij onder meer over zijn rol als hoofdtrainer van Barcelona, maar het programma is al lange tijd geleden opgenomen.