Scheidsrechter krijgt klappen bij amateurwedstrijd VV Katwijk: Onacceptabel

Scheidsrechter krijgt klappen bij amateurwedstrijd VV Katwijk: "Onacceptabel"

10-10-2021 18:35
83

Amateurclub VV Katwijk is negatief in het nieuws gekomen omdat een scheidsrechter van RCL geslagen is door spelers. Dat gebeurde zaterdagmiddag bij een wedstrijd in de achtste klasse, meldt Omroep West.

De scheidsrechter gaf bij een 0-1 voorsprong van VV Katwijk een strafschop aan RCL (uit Leiderdorp), waarna er een opstootje ontstond tussen beide spelersgroepen. Hij wilde de spelers uit elkaar halen, maar werd door zeker één speler van VV Katwijk in zijn gezicht en buik geslagen. De scheidsrechter liep daarbij een hersenschudding en een dikke lip op. Daarnaast probeerde een speler van VV Katwijk een RCL-speler, die op de grond lag, te slaan. Vervolgens ontstond het opstootje.

RCL heeft de situatie aangemerkt als 'ernstig misdrijf' en de zaak bij de KNVB gemeld. "Het is onacceptabel als er een scheidsrechter wordt geslagen. Wie en wat, dat gaan we nog uitzoeken", zegt VV Katwijk-voorzitter Mart Vergouwen. "We zorgen voor gepaste maatregelen als we duidelijk hebben wat er precies is gebeurd."

Een speler van VV Katwijk zegt dat het nooit de bedoeling is geweest om de scheidsrechter te beschadigen. "Het was een groep van zo'n tien tegen tien en de scheidsrechter probeerde de boel uit elkaar te halen. In die chaos werd er zoveel geduwd, getrokken en geslagen. Ik denk dat hij per ongeluk een klap heeft gehad. Dit vinden wij heel heftig voor de scheidsrechter."

De spelers van VV Katwijk willen een bloemetje sturen naar de scheidsrechter.