De Graafschap boekt late overwinning in Almere en staat tweede in KKD

10-10-2021 21:54
34

De Graafschap heeft zondagavond een late overwinning geboekt op Almere City. Het duel in het Yanmar Stadion ging gelijk op, maar de Superboeren trokken uiteindelijk aan het langste eind.

Het is momenteel interlandperiode, maar de meeste Keuken Kampioen Divisie-clubs komen 'gewoon' in actie. Zo ook Almere City en De Graafschap, die de eer hadden om het KKD-weekend af te sluiten. In de eerste helft bleef het spektakel echter uit, waardoor de brilstand bij rust nog op het scorebord stond.

De tweede helft begon geweldig voor Almere en vreselijk voor De Graafschap: na 36 seconden in het tweede bedrijf kwam de thuisploeg namelijk op voorsprong. Bram van Vlerken schoot de bal hoog en hard achter doelman Hidde Jurjus.

Een kwartier later kwam De Graafschap echter weer op gelijke hoogte, door een treffer van Jasper van Heertum. De wedstrijd bleef daarna gelijk opgaan, maar de bezoekers gingen uiteindelijk met de overwinning naar huis. Tien minuten voor tijd nam Danzell Gravenberch Almere-goalie Agil Etemadi onder vuur. De doelman kon redding brengen, maar in de rebound tikte Julian Lelieveld de bal binnen: 1-2.

Dat werd ook de einduitslag. Daardoor stijgt De Graafschap naar de tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie. Almere City staat nu teleurstellend zeventiende.