'Dat Leipzig nog zes andere spitsen zou halen, had Brobbey niet verwacht denk ik'

'Dat Leipzig nog zes andere spitsen zou halen, had Brobbey niet verwacht denk ik'

10-10-2021 22:15
68

Hans Kraay junior denkt dat Brian Brobbey het in ieder geval op financieel gebied zal gaan redden. De negentienjarige spits strijkt een aardig salaris op bij RB Leipzig, maar zit bij zijn nieuwe club vooral op de bank. Marciano Vink is minder positief gestemd.

Brobbey was in geen één duel van Leipzig basisklant dit seizoen. "Ik heb wel de indruk dat hij het gaat redden", stelt Kraay desondanks bij Goedemorgen Oranje. "Ik begrijp namelijk dat hij bij Leipzig vier miljoen euro per jaar verdient en nog wat tekengeld kreeg. Ik snap echt wel dat een zaakwaarnemer zegt dat hij zijn toekomst veilig moet stellen. Als hij bij Ajax bleef, had hij alleen wel zijn speelminuten gekregen."

Marciano Vink ziet dat het voor Brobbey zaak is om snel meer te spelen. "Dat Leipzig nog zes andere spitsen zou halen, had hij niet verwacht denk ik. De kans op speelminuten is best nihil. Het is jammer, want hij heeft een leeftijd waarop je moet spelen. Dat doet Joshua Zirkzee nu bij Anderlecht wel. Brobbey moet in een situatie komen waarin hij fouten kan maken en belangrijk wordt. Dat gevoel is voor een jonge speler echt nodig."

Momenteel kampt Brobbey met een blessure. Die liep hij bij Jong Oranje op. Inmiddels is hij weer teruggereisd naar Leipzig.