Frankrijk kroont zich tot winnaar van Nations League door nieuwe comeback

10-10-2021 22:39
118

Frankrijk neemt de Nations League-bokaal mee naar huis. De ploeg van Didier Deschamps boog tegen Spanje een 1-0 achterstand om in een 1-2 overwinning. Bij de winnende goal van Kylian Mbappé was overigens mogelijk sprake van buitenspel, maar de VAR keurde de goal niet af.

De eerste helft van de Nations League-finale was slaapverwekkend te noemen. Spanje en Frankrijk kwamen nauwelijks tot kansen en de wedstrijd speelde zich vooral af op het middenveld. In het tweede bedrijf kwam de wedstrijd echter meer los.

Dat resulteerde na een dik uur spelen ook in de openingstreffer van Mikel Oyarzabal. Daar had Frankrijk twee minuten later al een antwoord op: Karim Benzema krulde de bal op zeer fraaie wijze achter de kansloze Unai Simón: 1-1.

Vervolgens gingen vooral de Spanjaarden op zoek naar de winnende treffer. Die viel echter aan de andere kant: Mbappé kreeg de bal, deed een slim overstapje en prikte de bal met zijn mindere linkerbeen in het doel voor de 1-2. De spelers van Spanje dachten aan buitenspel, maar de bal werd mogelijk nog aangeraakt door Eric García.

Spanje kreeg in de absolute slotfase nog goede kansen, maar het kon de achterstand niet meer ombuigen. Daardoor is Frankrijk de tweede winnaar van de Nations League. De Fransen volgen Portugal op, dat ruim twee jaar geleden afrekende met Oranje in de finale.