'Dacht dat ik een paar dagen vrij had, maar toen kreeg ik een mooi telefoontje'

'Dacht dat ik een paar dagen vrij had, maar toen kreeg ik een mooi telefoontje'

10-10-2021 22:56
12

Arnaut Danjuma is uiteraard blij dat hij alsnog is opgeroepen voor Oranje. De buitenspeler van Villarreal dacht in Nederland van zijn vrije dagen te kunnen genieten, maar dat liep na het uitvallen van Cody Gakpo anders.

Gakpo liep vrijdag tegen Letland een hersenschudding op, waardoor hij zich voortijdig moest afmelden bij Oranje. Van Gaal besloot om Danjuma als vervanger op te roepen. "Ik dacht dat ik een paar dagen vrij had, maar toen kreeg ik een mooi telefoontje waarin ik hoorde dat ik me alsnog mocht melden bij Oranje", vertelt hij bij OnsOranje. "Ik was al in Nederland om mijn vader te bezoeken."

"Ik heb het al vaker gezegd, maar het is voor mij een enorme eer om bij Oranje te zitten", gaat Danjuma verder. "Ik hoop vooral te integreren in de komende dagen. Ik moet de groep een beetje leren kennen. Ik denk dat ik voor sommige jongens ook nieuw gezicht ben. Ik ga de bondscoach eveneens leren kennen. Ik hoop mezelf gewoon van mijn beste kant te laten zien."

Danjuma zat al één keer eerder bij Oranje. Toen deed hij mee in wedstrijden tegen Duitsland en België. Maandag kan Danjuma zijn derde interland spelen, als Gibraltar naar Nederland komt.