Afellay ziet 'nieuwe situatie' Wijnaldum: 'Maakt hem misschien beetje onzeker'

Afellay ziet 'nieuwe situatie' Wijnaldum: 'Maakt hem misschien beetje onzeker'

10-10-2021 23:48
19

Ibrahim Afellay kan zich voorstellen dat Georginio Wijnaldum onzeker wordt door zijn huidige rol bij Paris Saint-Germain. De dertigjarige middenvelder begon het seizoen als basisspeler, maar verdween na een aantal mindere optredens naar de bank. Rafael van der Vaart baalt ervan dat Wijnaldum afgelopen zomer vertrok bij Liverpool.

"Voor hem is dit een heel nieuwe situatie", begint Afellay bij Studio Voetbal over Wijnaldum. "Hij was bij Liverpool altijd een onbetwiste basisspeler en een belangrijke speler. Ik kan me voorstellen dat dit hem op een bepaalde manier onzeker maakt."

Wedden

Meer odds

Op de persconferentie van zondag gaf Wijnaldum aan dat trainer Mauricio Pochettino hem geen uitleg gaf over zijn reserverol. "Die trainer haalt Messi ook naar de kant zonder dat met hem te overleggen. Hoe serieus moet je dat dan nemen?", reageert Afellay daarop. "Ik kan me wel voorstellen dat dit een klotesituatie is voor Wijnaldum."

Van der Vaart vraagt zich af waarom Wijnaldum niet bij Liverpool is gebleven afgelopen zomer. "Ik denk: blijf lekker je hele leven bij Liverpool. Daar was hij een soort God. Het was voor Oranje ook een stuk beter als hij in Liverpool bleef. Daar was hij fantastisch. Ik denk dat hij zo'n rol bij PSG niet kan krijgen."