'Bij PSV moest Danjuma opboksen tegen kanonnen en had hij het moeilijk'

'Bij PSV moest Danjuma opboksen tegen kanonnen en had hij het moeilijk'

11-10-2021 09:28 Laatste update: 11:58
21

Pascal Jansen en Peter Hyballa kijken met bewondering naar de hoge vlucht die de carrière van Arnaut Danjuma heeft genomen. De AZ-trainer had de 24-jarige vleugelaanvaller van Villarreal in de jeugd van PSV onder zijn hoede, terwijl de Duitser bij NEC met hem samenwerkte.

"Had ik dit verwacht? Ik vind het moeilijk om te zeggen", zegt Jansen in De Telegraaf. "Je zag dat hij heel talentvol was, maar bij PSV had hij het ook heel moeilijk." Danjuma moest in de jeugd van de Eindhovenaren 'altijd opboksen tegen een paar kanonnen, zoals Steven Bergwijn'. Via NEC vond de linksbuiten de weg omhoog.

"Wat ik zelf altijd heel bijzonder aan Arnaut heb gevonden, is dat hij enorm overtuigd was van zichzelf, ook toen er bij PSV minder gelegenheid was om zich te manifesteren", vertelt Jansen. "Uiteindelijk heeft hij het helemaal zelf afgedwongen. Als je ziet hoe hij La Liga is binnengestormd, dan bewijst hij wel dat hij bijzondere kwaliteiten heeft. Hij heeft het vermogen om wedstrijden open te breken."

Ook Hyballa heeft aandacht voor de mentaliteit van Danjuma. "Arnaut is een extravagante en creatieve speler, een jongen die ook heel eigenwijs is. Bij NEC was hij altijd al heel overtuigd van zichzelf en super ambitieus. Het is erg leuk dat hij zo'n enorme carrière heeft weten op te bouwen."

Danjuma komt maandagavond met het Nederlands elftal in actie tegen Gibraltar. Hij begint vermoedelijk wel op de bank.